עונת האלטים בקריפטו

עליית האלטקוינים

לא, לא מדובר בסרט האקשן החם של הקיץ, האלטקוינים הינם במילים פשוטות מטבעות אלטרנטיביים ( אלטרנטיב קוין ) שנוצרו כאנטיתזה למלך הקריפטו הביטקוין, והם שואפים לא רק להוות תחרות למטבע העל אלא גם לשפר, לקדם ולהביא איתם חידושי טכנולוגיה נוספים שבאים לפתור בעיות או לפשט תהליכים בעולם הקריפטו. כיום ישנם אלפי מטבעות אלטקוין וההשקעה בהם נחשבת לסיכון גבוה. האם כדאי או לא כדאי להשקיע בו? עניין של טעם אישי.

מהו האלטקוין?

האלטקוין ( הלחם של אלטרנטיב וקוין ) הראשון נוצר ב2011 ונקרא נאמאקוין ומאז נוצרו אלפי מטבעות מסוגים שונים, חלקם עדיין איתנו וקוצרים רווחים נאים מאד עבור המשקיעים הראשוניים וחלקם נעלמו ואינם ושקעו לתהום הנשייה יחד עם כל הכספים שהושקעו בהם. המונח מתייחס הן למטבעות וירטואליים והן לאסימונים ( Tokens  ) סגורים במערכות בלוקצ'יין וישנם גם אלטקוין שנגזרו מן הביטקוין עצמו וממלאים תפקידים שונים במערכת הבלוקצ'יין של ביטקוין. האם כדאי להשקיע באלטקוין? התשובה לכך תהיה כן, כמו שמשקיעים בקרנות הון סיכון, במניות ובכל דבר שיש בו סיכון גבוה מאד, רק אל תשימו עליו את כל הכסף שלכם. 

שיפור עם כל צעד 

האלטקוין אולי זכו לשם רע כ'חיקויים זולים' של הביטקוין הבלתי מעורער, אין אין שגוי מתפיסה זו, כל מטבע אלטקוין נוצר על ידי מפתח יחיד או קבוצת מפתחים אשר מאמינים כי שיפורים מסויימים יפתרו בעיות קשות בתחום ההולך ומתפתח בקצב מהיר, יעניקו למשתמשים נוחות רבה יותר, בטיחות רבה יותר, אפשרויות רבות יותר ומהירות גבוהה יותר. מטבע שמציע פתרון אידיאלי או משפר את תנאי השימוש בהחלט יכול לזרוק את ביטקוין מן הפסגה ולהצמיח במקומו דור חדש של מטבעות טובים יותר.

מטבעות אלטרנטיבים נפוצים

להלן המטבעות האלטרנטיבים הנפוצים והמצליחים כיום, כאשר כמובן שההצלחה הינה בערבון מוגבל עד שיבוא מטבע טוב יותר ויעיף את כולם לפח האשפה של ההיסטוריה:

ליטקוין LTC

מייסד ליטקוין, צ'רלי לי, אמר עליו כי בעוד הביטקוין הוא הזהב של שוק הקריפטו, הליטקוין הוא הכסף. הוא נוצר בשנת 2011 עם תיקונים ושיפורים רבים לביטקוין שכוללים מהירות רבה יותר, עמלות עסקה נמוכות יותר והיצע גבוה יותר של מטבעות. 

את'ר ETHER

את'ר הוא מטבע דור שני מבוזר ומתקדם אשר מפעיל את פלטפורמת 'את'ריום', הוא משמש לביצוע חוזים חכמים, כאמצעי תשלום וגם פופולארי במיוחד למימון ICO ( הצעות מטבע ראשוניות ). 

אסימון EOS

מטבע דור שני המשמש כאסימון מבוזר להנעת DAO – DAPPS ( אירגונים מבוזרים דוגמת ויקיפדיה ) ומתחרה באת'ר במהירות וחוזים חכמים טובים יותר, 

קאש ביטקוין BCH 

זהו 'מזלג' ( פורק ) של ביטקוין שפוצל ממנו ב -2017 ומייסדיו מכנים אותו 'הביטקוין האמיתי', אך חסרונותיו הרבים כמו צריכת אנרגיה גבוהה, איטיות וסרבול, הוא אינו מצליח להתרומם כמו אחיו הבוגר והוא משמש כיום בעיקר לתשלומים. 

ריפל XRP 

הרבה מאד תקוות תולים בריפל שאמור להיות הנכס הדיגיטלי המהיר בעולם ומכונה גם 'מטבע הבנקסטרים', הוא משמש לתשלומי פיאט בזמן אמת על ידי מעבדות ריפל.

ת'דר  USTD

הת'דר מוצמד לדולר, מה שהופך אותו למטבע מאד אמין ויציב. הוא יכול לשמש לגידור כספים בזמנים קשים, כאמצעי תשלום, אך מצד שני הוא אחד המטבעות הריכוזיים ביותר ומנוהל על ידי Theder Company Limited.

טרון TRX 

טרון הוא מטבע דיגיטלי למחצה ונמצא בתוך המערכת האקולוגית של טרון. הוא נמצא בזמינות ותפוקה גבוהה ומשמש הן כמטבע והן כאסימון. טרון תואם את מערכת אית'ריום ואת החוזים החכמים שלה ומאפשר תמיכה במחשוב גבוה. 

מונרוXMR 

מונרו משמש כמטבע מבוזר לתשלומים שלא ניתן לעקוב אחריהם וניתן לעצבו מבחינת נראות ונתונים אישיים, הוא מהיר וניתן להרחבה, אך שמו יצא לשימצה כמטבע המשרת את הרשת האפלה וגורמים עבריינים. 

קרדנוADA 

זהו האסימון של פלטפורמת קרדנו, מטבע דור שלישי התומך בחוזים חכמים וחישוב רב צדדי מבוזר ונחשב ליורש המיועד של הביטקוין. הקרדנו עדיין נמצא בפיתוח וייתכן שיתווספו לו שיפורים נוספים. 

איוטה MIOTA

איוטה הוא פרוייקט חדשני שאמור לעצב את פני העתיד של האינטרנט ומשמש לתשלום ולקשר בין מכשירים שונים למכשירי IOT.

העתיד של מטבעות הקריפטו 

בתחילת הדרך סברו רוב הכלכלנים כי מדובר בקוריוז חולף, סוג של בדיחה כלכלית לא מוצלחת וביטקוין זכה לבוז בקרב רבים. אך מרגע שהתגלה כי המטבע איננו רק כסף, אלא למעשה חוזה בין שני אנשים המאפשר להם לשתף פעולה בקלות רבה כל כך, יותר ויותר מעצבי דעת קהל הקשורים לתחום האינטרנט, הכלכלה, היזמות והפיננסים מתחילים לשקול שנית את דעתם על עולם הקריפטו. קחו לדוגמא מקרה שבו יש לכם מיזם סטארטאפיסי מדהים, כמו למשל מוצר רפואי שיכול להציל את חיי מליוני אנשים או להביא לשיפור משמעותי באיכות חייהם. באמצעות גיוס כספים דרך אחת ממערכות הבלוקצ'יין אתם יכולים למצוא גם משקיעים ויזמים שיאמינו במוצר שלכם וגם עובדים חרוצים ומיומנים שיעזרו לכם לבנות אותו הלכה למעשה ( מהנדסים, מעצבי מוצר, אנשי מחשבים ועוד ) או שאולי הינכם מוזיקאים ואתם בוחרים למכור את המוסיקה שלכם ישירות למעריציכם. יש אינספור דרכים שבהם תוכלו להעזר בחוזים חכמים כדי לקדם, לשפר ולייעל את עבודתכם או את היצירה שלכם ובכך לקדם את האנושות כולה. 

אהבת? מוזמן לשתף.

אנחנו מזמינים אותך להצטרף אלינו
ולהתחיל לקחת חלק בעולם החדש!

יש לנו פודקאסט חדש!

מוזמנים להכנס לעמוד הפודקאסט החדש שלנו או להאזין לפרקים החדשים בכל אחת מהפלטפורמות

הרשם כאן וקבל את הסקירות השבועיות, תוכן וערך על בסיס יום-יומי ישירות לתיבת המייל שלך!

דילוג לתוכן