NFT, הטרנד שמשגע את העולם

למרות שהביטקוין הוא הדבר הכי משמעותי שיצא מעולם המטבעות הדיגיטליים, אי אפשר להתעלם מהעובדה שכל הזמן נוצרים טרנדים חדשים שלא מפסיקים להפתיע. פייסבוק שינתה את שמה ל-Meta, העולם הווירטואלי הופך לממשי יותר ויותר ולאחרונה אנחנו לא מפסיקים לשמוע על ציורים של קופים שנמכרים במיליוני דולרים. אז למי שלא יודע על מה כולם מדברים – הגעתם למקום הנכון.

בואו נתחיל עם Metaverse, מה זה בכלל?

מטה וורס זה בעצם עולם ווירטואלי בו החיים של הדור הבא אמורים להתקיים. אם עד היום נעזרנו באינטרנט בכדי לתקשר עם חברים בוואטספ לדוגמה, בעולם המטה וורס לכל אדם תהיה דמות משלו שתוכל לתקשר באופן תלת ממדי עם משקפי מציאות וירטואלית. נוכל לשחק בעולם הווירטואלי, בדיוק כמו בעולם האמיתי, עם חברים במשחקי מחשב, כדורגל, או כל משחק אחר.

בנוסף, כבר לא נצטרך לקיים פגישות בזום – כל אחד יוכל להגיע עם הדמות שלו למקום ווירטואלי ולהיות יחד ממש בפגישה! 

כמו כן – לדמויות שלכם, הווירטואליות, תוכלו לרכוש בגדים, חפצי יוקרה, נדל״ן ועוד.

נשמע לכם דמיוני מדי? 

אם הייתי מספר לכם לפני 30 שנה שיום יבוא ותוכלו לעשות שיחות וידאו מהטלפון הנייד שלכם, על רשתות חברתיות, פגישות זום ועוד, ובכלל – תסתכלו סביבכם: האם הילדים שלכם חווים את אותה ילדות כמו שהייתה לכם? התשובה ברורה לאן העולם הולך, אז במקום לטמון את הראש בחול, עדיף להתכונן היטב לזה ועל הדרך לנסות להרוויח מההזדמנות המדהימה הזו.

אז איך כל זה מתקשר למטבעות דיגיטליים?

 הבעיה באינטרנט של היום הוא שהמטה וורס המתוכנן אמור להיות על שרתי גוגל, או על מטה (פייסבוק לשעבר), כלומר כל הכוח נמצא בידיים של חברות הענק – שוב ריכוזיות מול ביזור. ברגע שפייסבוק תשלוט בדמות הדיגיטלית שלך יש לכך משמעויות הרסניות, לדוגמה:

אם תקנו כובע יפה בעולם המטה וורס, תצטרכו לקנות אותו ישירות מפייסבוק, וכל עוד זה כתוב בשרתים שלהם, אתם יכולים להנות ממנו. אבל מה יקרה אם תעברו על המדיניות של פייסבוק? אין לדעת, אבל שליטה של חברת ענק במציאות חדשה כל כך מהפכנית יכולה בהחלט להיות מסוכנת.

כאן בדיוק נכנס עולם הקריפטו והטרנד המטורף של ה-NFT. 

NFT הוא קיצור של Non-Fungible Token, או בעברית: ״אסימון שאינו ניתן לשינוי״. ה-NFT נוצר לצורך סחר באומנות, יצירות דיגיטליות וכל דבר בעל ערך סנטימנטלי-חברתי. חשוב להדגיש שתחום ה-NFT הוא כאן כדי להישאר, אך לא במתכונת הנוכחית. המפתחים הראשיים באיתריום שפיתחו את הסטנדרט ERC721+ERC725 (סט חוקים לאסימוני NFT) אומרים שכרגע מה שקורה בעולם הזה הוא בדיחה וציורים של קופים שנמכרים במיליוני דולרים אינם חלק מהמטרה.

כיצד קונים NFT?

התהליך הוא פשוט: אתה מחזיק כמות של אתריום בארנק שתומך NFT (לדוגמה MetaMask) ובאמצעות פלטפורמות ייעודיות כמו OpenSea, אתה יכול לבצע רכישות של יצירות בצורה קלה ופשוטה. 

נניח וקנית באיתריום אחד את הציור הבא של אומן נחשב (חתול שדומה לפיקסל עם קשת מאחוריו)

באמצעות החוזה החכם האתריום עובר למוכר ואתה בתמורה מקבל את האסימון שמשייך את החתול אליך. כך נוצרת הוכחת הבעלות שקנית את החתול, במחיר שקנית אותו והוא שלך לתמיד. 

במילים פשוטות – קנית אסימון עם תעודת זהות שמשייך אליך פריט מסוים.

שימושים עתידיים ב-NFT בעולם האמיתי:

אחת הבעיות העיקריות של חברות גדולות בעולם האופנה היא התמודדות עם חיקויים. עולם ה-NFT אמור לשים סוף לעניין על ידי כך שמי שקנה תיק של לואי ויטון לדוגמה יקבל אסימון שלא ניתן לשינוי שאומר שהתיק הספציפי שלו. הוא יוכל להוכיח שהתיק בבעלותו ולמכור אותו למישהו אחר כיד שנייה. בעת המכירה יעבור אל הקונה האסימון והמוצר. באמצעות מאגר הנתונים הענק שאמור להיווצר, חברות האופנה יוכלו לעקוב אחר המוצרים, ואתה, הצרכן, יודע שקנית משהו מקורי. 

אבל בוא ניקח את זה צעד קדימה…

למה צריך עדיין ללכת לקלפי בתקופת בחירות? אפשר יהיה לנהל בחירות באמצעות אסימון NFT! 

במקום לקבל פתק שאיתו אתה ניגש לקלפי, תקבל לארנק שלך טוקן מיוחד שאיתו תוכל להצביע דרך מערכת אינטרנטית, באופן אנונימי בצורה המאובטחת ביותר . 

הבעיות הקיימות:

אחת הבעיות המרכזיות בסטנדרטים שיש כיום ב-NFT (בעיקר על איתריום, סולנה וכו׳) היא שצריך גורם מתווך. הגורם הזה, נכון להיום, הוא פלטפורמת OpenSea. אתר זה, שהוא צד שלישי ולא מבוזר , מאפשר למחזיק ה-NFT למכור ולקנות דרכם ואפשר לראות בהם כמתווכים (בדיוק המקום שעולם הקריפטו מנסה לברוח ממנו).

בעיה נוספת היא הסרבול: פרויקטים רבים מנסים להפוך את עולם ה-NFT ליותר נגיש וידידותי למשתמש, מתוך ידיעה שרק כך יגיע אימוץ נרחב של הכלי הזה.

כמובן שיש גם את בעיית ההעתקים: כיום, אמן רשת יכול ליצור תמונה, לתת לה אסימון המראה את בעלותו עליה ולאחר מכן למכור אותה. הבעיה מתחילה עם אותו אמן משכפל את התמונה מאות פעמים ומנפיק אסימונים שונים וייחודיים לכל תמונה – אז כיצד נוכל לדעת מהי התמונה האמיתית?

רגע לפני סיום, חשוב להדגיש שלכל אותם בעיות יש גם הרבה מאוד פתרונות שכבר עובדים עליהם. התהליך שאנו עוברים אותו, מהעולם הפיזי לעולם הווירטואלי הוא מרתק ביותר, וצפוי לקחת עוד מספר שנים טובות עד שהמטה וורס יתפוס חלק ניכר מחיינו.

אהבת? מוזמן לשתף.

אנחנו מזמינים אותך להצטרף אלינו
ולהתחיל לקחת חלק בעולם החדש!

יש לנו פודקאסט חדש!

מוזמנים להכנס לעמוד הפודקאסט החדש שלנו או להאזין לפרקים החדשים בכל אחת מהפלטפורמות

הרשם כאן וקבל את הסקירות השבועיות, תוכן וערך על בסיס יום-יומי ישירות לתיבת המייל שלך!

דילוג לתוכן