אם גם אתם רוצים להשתלב עם המהפכה הדיגיטלית של שנות העשרים ואחת ולהיות שותפים בהשקעות במטבעות דיגיטלית, אתם עושים בשכל! אך כדי שתרוויחו מן המטבעות הדיגיטליים ולא תפסידו מהם, ההמלצה של קריפטו מאסטר, היא לדעת מראש ולהכיר את הטעויות הנפוצות שעלולות לפגוש אתכם כאשר אתם מבצעים השקעה במטבעות דיגיטליות, על מנת שתוכלו להימנע מהם ובכך להרוויח ולא להפסיד.
מה זה בכלל מטבעות דיגיטליים?
מטבעות דיגיטליים או כפי שהם קרויים מטבעות קריטוגרפים, הם מטבעות שכשמם כן הם. הם אינם מטבעות פיזיים, אלא כאלה שמתנהלים בפלטפורמה הווירטואלית וכל צורת המסחר שלהם היא דיגיטלית ושונה מן הצורה המסורתית המקובלת של מסחר בעזרת מטבעות ושטרות או לחילופין באמצעות העברות כספים על ידי הבנק.
הבונוס העיקרי של המטבעות הדיגיטליים
השימוש במטבעות דיגיטליים, מאפשר מסחר כספי תוך נוחות מקסימלית ונגישות שמאפשרת לכל אחד לבצע עסקאות ללא תלות בגורמים מתווכים כגון: הבנק, חלפנים וכו'. מסיבה זו, ניתן לבצע עסקאות גדולות ורציניות במהירות, ללא צורך בטרחה מרובה או בבירוקרטיה מתישה אשר נדרשת לפני העברת סכומים גדולים במסחר בכסף המסורתי. כך, בכל מקרה בו אתם נדרשים לשלם לאי מי, מכל סיבה שהיא, אתם יכולים לבצע זאת במהירות וביעילות.
הטעויות הנפוצות בהשקעות במטבעות דיגיטליות
אמנם, ההשקעות במטבעות הדיגיטליות יכולות להניב הון משמעותי עבור המשקיעים בהם. אך, עקב כך שהוותק של המטבעות הללו לעומת המטבעות המסורתיות הוא הרבה יותר נמוך, הניסיון בשטח שמאפשר למילוני משקיעים בבורסה להשקיע על פי הוותק וההיסטוריה שמובילים למסקנות פיננסיות, אינו קיים באותו סדר הגודל בעת שמשקיעים במטבעות דיגיטליים. ולכן, בכל עסקה דיגיטלית במטבעות קריפטו, יש להישמע להוראות כרישי הקריפטו מבית קריפטו מאסטר שכבר חוו את הניסיון שלהם בעצמם, ויש להם את הכלים והמידע לכוון את המשקיע הטרי מאילו טעויות נפוצות עליו להיזהר.
הטעות הראשונה: השקעה במטבעות דיגיטליים היא רק לעשירים
כיוון שבדרך כלל מטבע דיגיטלי אחד שווה עשרות אלפי שקלים, האדם הממוצע נוטה לחשוב כי ההשקעה במטבעות הדיגיטליים נועדה רק לעשירים – עובדה שהיא דורשת השקעה בסדר גודל משמעותי. אך האמת היא, שגם רומא לא נבנתה ביום אחד, וגם המטבעות הדיגיטליים אינם צריכים להירכש בבת אחת בסכום משמעותי. בדיוק כמו שהשקל יכול להתחלק לחצאי שקלים, עשרות אגורות ואגורות, כך גם השווי של המטבעות הדיגיטליים יכול להתחלק ולאפשר לאנשים לקנות חלקי מטבעות בסכומים שאינם גבוהים מידי, כך שהם יכולים לקבל חלק בהצלחה המסחררת של המטבעות הדיגיטליים, מבלי להשקיע בבת אחת עשרות אלפי שקלים אשר לא תמיד נמצאים בכיסם. ההשקעה בחלקי מטבעות, מאפשרת שותפות גם בסכום נמוך יחסית מגובה עשרות אלפי שקלים, מה שמאפשר לכל אחד לקחת חלק בשוק המצליח ולאט לאט להגדיל את הונו הווירטואלי, כמו גם את השקעותיו המניבות.
הטעות השנייה: להשקיע את מה שאין לכם
לעולם אל תשקיעו סכומים שאין לכם ושאובדנם יגרום לכם חלילה לקריסה כלכלית ופיננסית. הטעות הזו נפוצה אגב לא רק במטבעות דיגיטליים, אלא בכל השקעה שהיא. ההמלצה היא להשקיע סכום אשר נמצא לכם בצד, כאשר מרבית הסיכויים שהוא יניב לכם משמעותית, אך גם אם חלילה הוא יאבד מערכו, עדיין לא תהפכו לחסרי כל חלילה.
הטעות השלישית: השקעה רק במטבע דיגיטלי אחד
לעולם אל תשקיעו את כספכם רק במטבע דיגיטלי אחד, כדי שאם חלילה הוא יקרוס, תמיד הכסף שלכם יהיה מושקע גם במטבעות מרוויחים שיוכלו לכסות על הכישלון. השיטה של ההשקעה במטבעות הדיגיטליים השונים, נקראת: ביזור השקעות – והיא נכונה לא רק בהשקעות דיגיטליות, אלא גם בהשקעות המסורתיות, כיון שהיא מהווה יסוד חשוב בעולם ההשקעות הבטוח והמרוויח.
הטעות הרביעית: אל תשקיעו כספים של חברים
אומרים עליכם שנולדתם עם חוש של זהב. אתם מצליחים להרוויח מן ההשקעות שלכם בכל הערוצים כל פעם מחדש. מקסים לכם! אך אל תפלו בבור, ותנהלו גם את ההשקעות של הקרובים לכם, כיוון שבמקרה של חלילה נפילה, גם אם היא חד פעמית, במקרה הטוב לא יהיה לכם נעים מן הידידים שסמכו עליכם, ובמקרה הפחות טוב, תאלצו להשיב את הכספים שהפקידו אצלכם לצורך ההשקעה – מכיסכם.
הטעות החמישית: בהלה מתנודתיות השוק
בשונה מן השוק המסורתי, אשר כולל בתוכו הרבה פחות תנודות – שוק המטבעות הדיגיטליים טומן בתוכו תנודות לאין סוף, ויש לקלוט את העיקרון שעומד מאחורי כך, ולהפסיק להיבהל מכל תנודה משמעותית. חשוב להבין, שההשקעות המסורתיות הן אולי פחות תנודתיות, אבל גם הרווח שלהם הוא הרבה יותר מינורי. לעומתן, שוק הקריפטו הוא תנודתי ומסעיר למדי, אך גם התשואות שהוא טומן בתוכו הן הרבה יותר משמעותיות.
הטעות השישית: ציפייה לרווח כאן ועכשיו
כמו כל דבר טוב, גם הרווחים בשוק המטבעות הדיגיטליים, דורשים סבלנות – והרבה. אנשים רבים משקיעים בשוק הקריפטו, והם כבר בהולים לראות תוצאות ולהתחיל להרוויח ובגדול. אבל, כיוון שמדובר במסחר לכל דבר, הדרך לרווח לוקחת זמן, ולכן לא צריך להיבהל אם בהתחלה לא ניכר רווח מן ההשקעה, כיוון שלוקח זמן עד שהרווח מגיע ומוכיח על כדאיות ההשקעה.
הטעות השביעית: בהלת הזהב למטבעות החדשים
פעמים רבות, כאשר מונפק מטבע דיגיטלי חדש, אנשים רבים נוטים להשקיע דווקא בו , מתוך אמונה שהערך שלו שווה זהב והוא זה שיביא להם את הרווח הגדול. אך האמת היא, שככל שלמטבע יש יותר היסטוריה וותק, כך גם עולה רמת הבטיחות של אותו המטבע, כיוון שניתן להסיק מעצם כך שהוא נותר יציב ונסחר, שהערך שלו הוא אמיתי ואינו זמני. ולכן, ההמלצה היא להשקיע במטבעות הדיגיטליים הנפוצים, שיש להם כבר וותק יחסי בשוק, וההיסטוריה הוכיחה כי אכן הם יציבים וניתן לסמוך עליהם גם בעתיד, על פי מסקנות העבר.
הטעות השמינית: ביצוע עסקאות מתוך לחץ או דחף רגעי
הסוף הכמעט מובטח, של עסקאות במטבעות דיגיטליים שנעשות תחת לחץ, אימפולסיביות או דחף רגעי – הוא כישלון מוחלט עד הפסד כספי. וגם אם אי פעם השקעתם במהירות וללא מחשבה, והרווחתם בגדול – טעות שהצליחה עדיין לא הופכת להיות לא טעות. אם אתם באמת רוצים להגיע למקסימום רווחים, ומינימום סיכונים, ההמלצה היא להשקיע מתוך שיקול, כבדות ראש, שקלול סך הנתונים ואפילו ייעוץ מאת אנשי מקצוע מנוסים אשר יובילו אתכם לעסקה הנכונה והמרוויחה. ככל שתחשבו יותר טרם ביצוע העסקה, כך גם באופן יחסי פחות תתחרטו על העסקה לאחר שכבר ביצעתם אותה ואין לכם דרך חזרה.
הטעות התשיעית: השקעה במטבעות הדיגיטליים בבת אחת
נכון שטוב לקפוץ למים, אבל גם שחייה צריך לבצע בהדרגה כדי שלא לטבוע. אם אתם מעוניינים להשקיע במטבעות הדיגיטליים וגם להרוויח מהם, בצעו את ההשקעות לאט, בזהירות ובהדרגה. הימנעו מהשקעת כספים גדולים בתקופה הראשונה שלכם בהשקעות העולם הדיגיטליים, כי אין כמו הניסיון החי שבשטח כדי לשפשף אתכם ולהוביל אתכם לתובנות חכמות שיאפשרו לכם לעתיד להשקיע בצורה הנכונה והבטוחה.
הטעות העשירית: השקעה ללא למידה
לא משנה כמה אתם חכמים, אם אתם רוצים באמת להרוויח, בחרו בדרך שתוביל לכך – למידת עומק של כל נושא שוק הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים. בעזרת הלמידה המקצועית, גם אתם תקבלו את הכלים והמיומנויות מאת המומחים, לביצוע עסקאות נכונות והכירות רחבה עם כל מה שעולם המטבעות הדיגיטליים מציע עבור משקיעיו.
לסיכום
כעת גם אתם יודעים, מאילו טעויות קריטיות עליכם להימנע על מנת להוביל לכמה שיותר רווחים וכמה שפחות סיכונים. עשרת הטעויות הנפוצות הן: השקעה במטבעות דיגיטליים רק לעשירים, השקעת כספים שאינם ברשותכם, מיקוד השקעה רק במטבע דיגיטלי אחד, השקעת כספים של חברים, בהלה מתנודתיות שוק המטבעות הדיגיטליים, ציפייה לרווח מידי, השקעה במטבעות חדשים, ביצוע עסקאות ללא מחשבה ומתוך דחף, השקעה במטבעות הדיגיטליים בבת אחת והשקעה בעולם הקריפטו ללא למידה אשר יכולה לכוון אתכם לעבר ההצלחה שבהשקעה הנכונה.